Detta blev en riktig höjdare som jag absolut tycker att ni ska testa! Ni ser ju bara hur härligt krämig den blev! (jag var väldigt snål med osten ovanpå för jag orkade inte riva mer haha)
Receptet kommer ursprungligen härifrån!
Recept: (ca 5-6 pers)
8 dl pasta
ca 350g kassler
Riven ost att strö ovanpå
Ostås:
6 dl gräddmjölk
150g mjukost
1 dl riven ost
3 msk mjöl
salt och peppar
Gör så här: Sätt ugnen på 225grader. Koka pastan tills den nästan är klar. Strimla kasslern. Gör ostsåsen som får koka upp, spara lite vätska till redningen. Smaka av med salt och peppar och vänd ner kasslern. (Eftersom jag hade 3 msk mjöl blev min sås väldigt tjock, men jag tycker om det, men vill ni ha lite lösare så räcker nog 2 msk.) Häll sedan ner mjukosten och osten och rör om. Varva pasta och ostsås i en stor ugnsform. Låt stå i ugnen tills den fått en fin färg. Klart! Snabbt och enkelt.